Apakah Anda Bersedia Bekerja Shift

Uang pelicin Menjawab Soalan Temuduga : “Adakah Beliau Bersedia Untuk Berpindah?”

Proses temuduga melanglang dengan lampias. Seketika panel penemuduga bertanyakan soalan ini, “Adakah anda bersedia untuk berpindah?”

Mungkin anda terfikir, belum lagi dapat kerja, sudah lalu bertanyakan soalan begini. Setiap soalan nan dikemukakan punya alasannya yang tersendiri.

Mungkin kembali soalan ini digunapakai kerjakan temuduga pertambahan pangkat yang memerlukan anda cak bagi berpindah ke cawangan nan lain.

Jadi, apakah yang terlazim anda jawab? Bagaimana lakukan menjawab soalan ini?

Mengapa pejabat bertanya “Adakah anda bersedia lakukan berpindah?”

Ini ialah salah satu strategi komandan untuk memilih primadona nan sesuai bikin memegang jawatan tersebut. Majikan juga menimang kesan jangka panjang di mana terletak pekerja enggak bisa bekerja di syarikat tersebut akibat jarak perjalanan yang jauh untuk berulang alik dan membuatkan atasan kecelakaan tahun lakukan mencari pekerja yang bau kencur.

Tips Menjawab Soalan Temuduga : " Adakah Anda Bersedia Untuk Berpindah?"

Bagaimana menjawab “Adakah anda bersedia untuk berpindah?”

Untuk menjawab soalan ini, pastikan beliau :

 • Menjawab soalan dengan valid
 • Buat kerangka untuk berpindah
 • Menyatakan roh kerjakan biro tersebut
 • Kongsi rancangan anda untuk berpindah
 • Pastikan majikan yakin dengan jawapan

1. Menjawab soalan dengan bonafide

 • Jawab soalan ini dengan andal.
 • Sebelum memohon dan menerima pekerjaan ini, anda harus memahami bahawa engkau akan bekerja dan melalui perubahan kecenderungan hayat baharu.
 • Anda juga boleh menjawab dengan jujur bahawa anda agak musykil untuk mewujudkan perjalanan nan jauh tetapi internal periode nan sama nyatakan bahawa anda dahulu gembira bakal menerima pekerjaan ini.

2. Lakukan rancangan untuk berpindah

 • Teliti kos sara jiwa di mana beliau akan berpindah. Bandingkan kos sara hidup kamu sekarang dengan lokasi yunior dengan pendapatan anda.
 • Pertimbangkan distrik nan kamu akan tinggal. Berpindah dari bandar besar untuk berkarya di kawasan luar bom merupakan pertukaran samudra intern tren vitalitas. Semakin teliti ia meneliti potensi spirit anda di lokasi yunior dia, kian jujur anda dapat menjawab soalan tersebut.
 • Sepermai doang anda memaklumi kos sara atma yang baru, kaji pertalian hidup. Pertimbangkan kos kediaman dan jarak perjalanan beliau. Pastikan sewa rumah congah di n domestik lingkungan bajet dia.
 • Bermigrasi sekali lagi memerlukan abnormal masa. Kaprikornus anda mungkin memerlukan tahun hingga seminggu lakukan mengemas, menjangkitkan dan merumuskan barang-produk anda.

3. Menyatakan semangat lakukan kedudukan

 • Semasa memberikan jawapan, nyatakan kesediaan anda kerjakan berpindah tempat kerja dengan menyatakan kegembiraan ia mengenai tiang penghidupan anda.
 • Ini menunjukkan anda mempunyai motivasi yang awet cak bagi memenangi dengan jawatan tersebut.

4. Kongsi rancangan ia lakukan berpindah

 • Tidak perlu ceritakan semua plan berpindah anda kepada majikan maupun Pengurus Sumber Manusia. Tetapi dengan menyatakan beberapa strategi mengenai keadaan ini membuatkan anda terlihat betul-betul buat memegang jawatan nan ditawarkan.
 • Jawapan ini juga dapat menunjukkan bahawa anda bersikap bijaksana dan proaktif bahkan berkualiti bakal jawatan yang lain.

5. Pastikan pengarah berpengharapan dengan jawapan

 • Selepas menjelaskan bagan dan spirit anda, yakinkan kepala tentang kemampuan anda untuk berpindah.
 • Ceritakan mengenai langkah seterusnya atau rancangan paser panjang yang dapat anda bagi pasca- beliau berpindah.

Tips Menjawab Soalan Temuduga : " Adakah Anda Bersedia Untuk Berpindah?"

Teladan Jawapan

Berikut yakni bilang arketipe jawapan untuk pertanyaan, “Adakah beliau bersedia bakal berpindah?”

“Saya tak n kepunyaan kelainan bikin berpindah dan menyepakati jawatan ini kerana saya beriman peluang cak bagi menyatu dengan staf sira laksana pembangun perisian berlebih baik bikin ditolak. Saya sudah lalu meninjau negeri berhampiran dan didapati ianya sesuai dengan kehendak saya di mana terdapat pelbagai fasilitas seperti dekat dengan sekolah, kedai, LRT, jarak yang akrab dan harga kontrak rumah juga sangat suai. Kendatipun anda merupakan suatu perubahan besar, saya bersedia bikin melakukannya.”

“Bermigrasi berpangkal Melaka ke Sabah adalah suatu perubahan besar bagi saya. Tetapi saya lebih bersedia lakukan memufakati jawatan ini. Meskipun saya terpaksa meninggalkan rakan sekerja yang baik dan berjauhan dengan keluarga. Saja saya sudah lalu membujur tawaran daripada rakan saya untuk tinggal serumah dengannya takdirnya saya berpindah ke Sabah.”

Tips Menjawab Soalan Temuduga : " Adakah Anda Bersedia Untuk Berpindah?"

Jadi bagaimana? Adakah anda bersedia lakukan berpindah setelah melihat jawapan dan alasan daripada majikan?

Ingin adv pernah soalan-soalan temuduga nan sangka mencabar untuk dijawab serta tips yang sesuai bagi beliau amalkan cak bagi menjawab soalan tersebut? Klik sini dan dapatkan biaya siluman nan bermakna bagi anda.

Mudahmudahan perkongsian ini memberi nubuat dan semangat buat dia lakukan menjawab soalan dengan lebih lengang dan jujur.

Seharusnya berjasa.

Source: https://kerjaya.co/adakah-anda-bersedia-untuk-berpindah/