Belajar Soal Baha Sa Inggris

I
/
You
/
They
/
We
+
Verb 1

Konseptual kalimat:

“I go to the gym with my friend”

I
+
go
(verb 1) +
the rest of the sentence

She
/
He
/
It
+
Verb 1
+
s/es

Paradigma kalimat:

“She goes to the school by bus”

She
+
goes
(verb 1
+
es) +
the rest of the sentence

Bikin menentukan s/es untuk alas kata kerja hamba allah ketiga, Beliau harus mengaram sufiks dari prolog kerja (verb) tersebut, perhatikan contoh dibawah ini:

Menambahkan “s” pada verba yang berakhiran vokal + Y; dan berakhiran E

  • Buy – buys

  • Say – says

  • Make – makes

  • Create – creates

Menambahkan “es” pada kata kerja nan berakhiran O, CH, SH, S, dan X

  • Do – does

  • Approach – approaches

  • Blush – blushes

  • Process – processes

  • Tax – taxes

Menambahkan “ies” pada kata kerja yang berakhiran konsonan + Y

  • Modify – modifies

  • Cry – cries

  • Magnify – magnifies

  • Carry – carries

Kerjakan memperjelas, silakan kita masukkan contoh di atas kedalam sebuah kalimat.

  1. He makes derita chocolate for Valentine!

  2. She says she will come for sleep-over tonight.

  3. My mother is the one who pays the taxes.

  4. She blushes when he says she’s beautiful.

  5. The baby cries all night. I can’t barely sleep.

Simple present tense
mempunyai tiga varietas kalimat yang terbagi menjadi
affirmative,
negative, dan
interrogative. Misalnya bikin menulis kalimat yang berasal dari kata “To think”.

Bentuk


affirmative


– Bentuk


Interrogative





Negative

I think – Do I think? – I do not think.

You think – Do you think? – You do not think.

He thinks – Does he think? – He does titinada think.

She thinks – Does she think? – She does not think.

It thinks – Does it think? – It does not think.

We think – Do we think? – We do not think.

They think – Do they think? – They do not think.

Sudah terniat bentuk kalimat
simple present tense
berdasarkan tiga keberagaman kalimatnya? Jika belum, rumus di sumber akar ini siapa bisa kontributif Engkau cak bagi lebih mengerti masing-masing diversifikasi
simple present tense.

Simple present affirmative

S +
Verb 1
/
Verb
dasar /
to be
(is,
am
,
are) + Udara murni

Arketipe kalimat:

“I read this novel every day.”

“He cries every night since his dog died.”

Simple present interrogative

Do
/
Does
+ S +
Verb
1 + O

Teladan kalimat:

“Do you think he’s mad at me?”

“Does he read the instructions?”

Simple present negative

S +
Don’falak
/
Doesn’falak
+
Verb
1 + O atau S +
to be
(is,
am,
are) +
not
+ O (kerjakan prolog kerja /
verb
berbentuk
to be)

Contoh kalimat:

“I don’ufuk think she gets the letter.”

“He doesn’t come last night.”

Itu beliau bilang hal mengenai
simple present tense
yang bisa Kamu pelajari. Semoga mudah teristiadat, penting sekali bagi kita bikin terus membiasakan bahasa Inggris agar semakin fasih dan terbimbing n domestik menggambar, mendengar, dan berbicara menunggangi bahasa Inggris.

Untuk mengetahui kemampuan kita dalam bahasa Inggris, kita perlu latihan dengan menggunakan soal-soal bahasa Inggris. Di radiks ini mutakadim disiapkan satu set cak bertanya pilihan ganda mengenai
simple present tense
yang ditujukan untuk para
beginner
ataupun momongan-anak sekolah dasar dan disertai kunci jawabannya. Selamat mencoba!

SOAL

Choose one of the four choices that you think is the right answer then cross (x) on your chosen answer!

1. She _____ her dog everyday

a. To feed

b. Feed

c. Feeds

d. Feeding

2. I ____ always ____ to the dentist

a. Do not, go

b. Does not, go

c. Do titinada, went

d. Does not, went

3. When __ you ____ a shower?

a. Do, took

b. Do, take

c. Do, taken

d. Do, taking

4. Q: Do you like to sing?

A: …

a. Yes, I likes to sing

b. Yes, I like to sing

c. Yes, I am liking to sing

d. Yes, I liked to sing

5. Tom and I ____ ____ together.

a. Do surfing

b. Don’t surfing

c. Do surfs

d. Don’lengkung langit surf

6. I ___ breakfast every day at 7 AM

a. Eat

b. To eat

c. Ate

d. Eaten

7. Q: How do you go to school?

A: We ___ the bus to school

a. Rode

b. Ridden

c. Ride

d. Riding

8. Q: When do you do your homework?

A: …

a. I have did my homework at 6 PM

b. I did my homework at 6 PM

c. I do my homework at 6 PM

d. I am doing my homework at 6 PM

9. Q: Do you enjoy playing in the park?

A: …

a. No, I doesn’horizon enjoy playing in the park

b. No, I no enjoy playing in the park

c. No, I don’horizon enjoy playing in the park

d. No, I don’cakrawala enjoys playing in the park

10. Q: Does he love his mother?

A: …

a. He love his mother

b. He loves his mother

c. He to love his mother

d. He is loving his mother

JAWABAN

Answers:

1.c, 2.a, 3.b, 4.b, 5.d, 6.a, 7.c, 8.c, 9.c, 10.b

Source: https://www.ef.co.id/englishfirst/kids/blog/latihan-soal-bahasa-inggris-simple-present-tense/