Belajar Soal Keaswajaani Kelas 12 Usbn 2019 Smk

Jakarta

Hipotetis soal testing sekolah bahasa Inggris kelas bawah 12 dan pembahasannya bisa membantu detikers mengulang materi kursus menjelang tes di pengujung waktu ajaran. Barang apa sekadar soal yang jamak keluar di testing?

Dilansir berpunca
Fokus UN, USBN, SBMPTN Mapel Pilihan Fisika 2022
maka dari itu Skuat Study Center, sejumlah cak bertanya yang keluar ialah tersapu materi pemahaman teks, ide pokok gugus kalimat, kata hubung, pengenalan tukar, ekspresi, dan sinonim.

Berikut contoh soal ujian sekolah bahasa Inggris kelas 12 dan pembahasannya yang bisa detikers pelajari:


Konseptual Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas bawah 12

  • 1. Mr. Bean: Hello, Miss Smith. Would you like a cup of coffee? I’m just making some.

Miss Smith: Yes, please, that would be lovely.

Mr. Bean: How do you take it?

Miss Smith: With milk and sugar, please.

Mr. Bean: Here you are.

Miss Smith: Thank you.

The underline expression expresses…

A. Offering something
B. Accepting an offer
C. Refusing an offer
D. Declining an offer
E. Offering help

Jawaban: B. Accepting an offer

  • 2. Indy: The box you brought looks very heavy. ………………………………..

Putri: Sure, it’s very kind of you. Thanks.

The suitable expression to complete the dialogue is…

A. Would you like to help me?
B. Would you love to help us?
C. Could you bring it for me?
D. Would you like me to help you?
E. Would you like berpenyakitan to bring it for my self?

Jawaban: D. Would you like me to help you?

  • 3. The student … I teach is Budi.

A. What
B. Whom
C. Which
D. Who
E. Whose

Jawaban: B. Whom

  • 4. Do you bring the book … I gave it to you yesterday?

A. When
B. That
C. Where
D. How
E. Which

Jawaban: E. Which

This text is for questions 5 to 8

Nowadays, the police have been applying the new regulation concerning the use of seat belts. In European countries, this regulation has been applied for a long time. However, this new regulation has become controversial and is an interesting topic to discuss. Here are some arguments.

The use of seat belts has been proven to reduce the risk of injury or death in an accident. Sealt belt has become a duaja component in cars. The research shows that most car accident will cause an injury to the head. Frequently, drivers or the passengers driving without seat belts die because of this. By wearing the seat belts, the injury will not happen since belts restrain our body on the car seat when the accident happens.

Unfortunately, many cars, especially the old ones, don’kaki langit have the seat belts. This is because the traffic conditions in the past were unlike the recent traffic conditions. The designer of old cars did not consider seat belts as an important part. Besides, the driver wearing the seat belt will think that they are completely safe so they may drive carelessly. They are safe, indeed, but how about safety of other?

The seat belt is only one of the ways to reduce the risk of car accidents. It doesn’tepi langit mean that we are completely safe. In short, our safety depends on ourselves.

  • 5. What is the main idea of paragraph 3?

A. Old cars do titinada use seat belts
B. The old cars have seat belts for their safety
C. The drivers wear seat belts may drive carefully
D. The traffic conditions in the past were similar to the recent
E. The old cars’ designer considered a seat belt as an important part

Pembahasan:

Ide utama paragraf ke-3 adalah oto tua tak menunggangi sabuk pengaman. Bintang sartan, jawabannya merupakan old cars do titinada use seat belts. Jawaban: A

  • 6. What is the function of seat belts?

A. The reduce the traffic conditions
B. To become a standard component in cars
C. To reduce the risk of injury or death in an accident
D. To prevent the drivers driving cars carefully
E. To increase the risk of injury in car accidents

Pembahasan:

Fungsi tali keledar seperti nan dijelaskan dalam teks adalah lakukan mengurangi risiko jejas maupun kematian bila terjadi kecelakaan. Jadi, jawaban yang tepat yaitu to reduce the risk of injury or death in an accident. Jawaban: C
Hide quoted text

  • 7. Who considered a seat belt as an unimportant part?

A. Police
B. People
C. Drivers
D. Passengers
E. Old cars designer

Pembahasan:

Mulai sejak teks tersebut, dijelaskan bahwa para perancang otomobil renta tak melihat bahwa bengkung pengaman ialah bagian nan terdahulu (the designer of old car didn’ufuk consider seat belt as an important part). Jadi, jawabannya adalah old cars’ designer. Jawaban: E

  • 8. “… that they are completely safe” (paragraph 3)

What does the word ‘they’ refer to?

A. Cars
B. Seat belts
C. Drivers
D. Designers
E. Others

Pembahasan:

Kata they pada kalimat “… that they are completely safe” merujuk pada para pengemudi. Jadi, jawabannya adalah drivers. Jawaban: C

This text is for questions 9 and 10

We are announcing today that we are bringing the Milestone and Ever Green brands even closer together. Effective as of December 5th 2022, our official name will be:

GREEN MILES WEST

The substitution of the “West” in our name, replacing “Cianjur”, is the result of an agreement we reached with Cianjur Gardening Association, following a protest over the original use of “Cianjur” in our name.

We hope this does titinada create any confusion among our loyal consumers. While this represents a change form our initial name introduction, it does titinada change the quality of products we offer to our consumers.

  • 9. Who issues the announcement?

A. Green Miles West Company
B. Green Miles West Customers
C. Cianjur Gardening Association
D. The partnership of Green Miles West
E. The tetap partner of Milestone and Ever Green

Pembahasan:

Teks takrif tersebut ditulis perusahaan Green Miles West yang mengumumkan bahwa berangkat 5 Desember 2022, etiket resminya menjadi Green Miles West dari yang sebelumnya Green Miles Cianjur. Jawaban: A

  • 10. The word “substitution” has closest in meaning to…

A. Merger
B. Insertion
C. Development
D. Replacement
E. Improvement

Pembahasan:

Kata substitution memiliki arti nan sebagai halnya replacement, dan juga ditandai dengan kata “…replacing ‘Cianjur’,” nan itu menggantikan. Jawaban: A.

Bagaimana detikers, apakah bisa mengerjakan semua komplet soal testing sekolah bahasa Inggris kelas 12 dan pembahasannya di atas dengan benar? Roh belajar!

Simak Video “Prokes Diperketat, Sekolah di Polman Gelar Eksamen Secara Langsung

[Gambas:Video 20detik]
(twu/nwy)

Source: https://www.detik.com/edu/detikpedia/d-6031206/contoh-soal-ujian-sekolah-bahasa-inggris-kelas-12-dan-kunci-jawaban