Rama Give Back Dayat’s Phone

Pertanyaan PG Materi Simple Future Tense

21. I ……….. to your party tomorrow.
a. Am coming
b. Coming
c. Come
d. Was coming

Jawaban:
d. Was coming

22. Manda and I . . . . . some plates and glasses on the dining table for the dinner tonight.
a. Was preparing
b. Prepared
c. Shall prepare
d. Prepare

Jawaban:
c. Shall prepare

23. We …………… football next week.
a. Going to play
b. Go to play
c. Going to playing
d. Are going to play

Jawaban:
d. Are going to play

24. Yongki and Yoga will not . . . . . in music competition at school next month.
a. Participates
b. Participate
c. Patcipation
d. Participated

Jawaban:
b. Participate

25. Ami : Hey! Look at those dark clouds!
Kiki : Woow! It is . . . . . rain soon
a. Will
b. The
c. Coming
d. Going to

Jawaban:
d. Going to

26. She ……….. in tokyo.
a. Were
b. Was
c. Will be
d. is

Jawaban:

b. Was

27. … Rama give back Dayat’s phone?
a. Is
b. Will
c. Does
d. Was

Jawaban:
b. Will

28. Will you . . . . . the suspect tomorrow?
a. Arresting
b. Arrest
c. Arrested
d. To arrest

Jawaban:
b. Arrest

29. I will not … my Dad about the accident.
a. Tell
b. Telling
c. Tells
d. To tell

Jawaban:
a. Tell

30. He … a prosecutor.
a. Was going to
b. Is going to
c. Going to
d. Is going to be

Jawaban:

b. Is going to

Source: https://www.balkopites.com/2022/09/quiz-simple-future-tense.html